Full Jeneratör - Dizel ve Portatif Jeneratörler

Dokümanlar

DOKÜMANLAR

Sıkça Sorulan Sorular

Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makinelerdir. Portatif taşınabilir jeneratörler ve sabit dizel jeneratörler olarak ikiye ayrılır.

Tahrik güç kaynağı olarak Benzinli yada Dizel Motor, Elektrik üreticisi Alternatör, çelik sacdan imal edilmiş şase ve yakıt tankı, jeneratörü izleme için kontrol ve kumanda paneli, otomatik güç transferi için otomatik transfer panosu ve opsiyonel olarak ses izolasyon kabinidir.

Jeneratörler genellikle şebeke elektriğine yedek, elektrik kesintilerinin yaşandığı yerlerde yedek enerji kaynağı olarak veya şebeke elektriğinin olmadığı, inşaat, şantiye alanlarında enerji kaynağı olarak kullanılır.

Cevaplanması gereken en önemli konulardan biridir. Ev ihtiyacınızı belirlemek için sitemizde bulunan güç hesaplayıcı bölümünden destek alabilirsiniz. Fakat güç tespitinin uzman ekiplerimizce yapılması tavsiye edilir.

Jeneratör setinin uzun yıllar yüksek performans çalışabilmesi için çalıştığı ortam oldukça önemlidir. Jeneratör yer seçimi yapılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Çalışma Yeri : Jeneratör eğer kapalı bir ortamda çalışacaksa öncelikle temiz hava sirkülasyonu, radyatör sıcak hava atışı ve egzoz atışına dikkat edilmeli.
Jeneratör eğer dış ortamda çalışacaksa ses izolasyon kabini olmasına dikkat edilmeli.
Çalışma Zemini : Jeneratörün konulacağı ve çalışacağı zeminin düz olması gerekmektedir. Çevre faktörlerine uygun yükseklikte ve beton zemin olmalıdır.
Egzoz gazı tahliyesi : Jeneratörden çıkan egzoz gazı zehirli olduğundan güvenli şekilde atmosfere tahliyesinin yapılması gerekmektedir.

Portatif jeneratörler benzinli ve dizel yakıtlı olarak ikiye ayrılır. 1500 devir 15 kVA ve üzeri jeneratörler dizel yakıtlıdır.

Standby Güç: Şebeke enerjisine yedek, acil güç kaynağı olarak jeneratörü değişken yük altında kullanma, aşırı yükleme yapılmaz.
Prime Güç: Değişken yük altında 24/24 saat sürekli güç kaynağı olarak kullanma. 1 / 12 saat %10 aşırı yüklemeye izin verebilir.

Dizel jeneratör setleri 2 yıl veya 1.000 çalışma saati limitinden birinin dolması halinde garanti süresi dolmuş sayılır.

Jeneratör ilk bakımı 50 saat / 6 Ay hangisi önce dolarsa yapılması gerekmektedir, daha sonra her 150 çalışma saati veya yılda 1 defa (hangisi önce dolarsa) jeneratör setinizin düzenli periyodik bakımı yapılması gerekmektedir.

Şebeke elektriği kesildiğinde yada şebeke voltajı belirlenen değerlerin altına düştüğünde jeneratörünüzde otomatik transfer panosu (ATS) ekipmanı var ise jeneratörünüz otomatik çalışır ve tesisinizi beslemeye başlar.

Jeneratör setiniz ile ilgili motor, alternatör yedek parçaları ve tüm sarf malzeme ihtiyacınızı Full Jeneratör satış sonrası biriminden veya bölge bayi – servislerimizden temin edebilirsiniz.

Sessiz jeneratör, gürültüyü azaltmak için özel ses izolasyonu ve titreşim önleyici sistemlerle tasarlanmış jeneratör gruplarıdır. Sessiz jeneratörler, özellikle konutlarda, kamp alanlarında, etkinliklerde veya diğer iç mekânlarda elektrik enerjisi gerektiğinde tercih edilir. Bu nedenle, çevreye daha az rahatsızlık verirler ve daha sessiz bir elektrik üretimi sağlarlar.

Full Jeneratör'ün sessiz jeneratörleri için 0850 222 86 28 numaralı müşteri hizmetlerimizden veya full@topcular.com e-posta adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.